Brabant Cycling Volg de wielersport in Brabant via Brabant Cycling Network!
Nieuws

Eerste Open Kampioenschap voor recreanten in Meierijstad

Op Hemelvaartsdag 25 mei 2017 wordt in Schijndel voor het eerst het Open Kampioenschap Recreant-wielrijders om de Grote Prijs JOZON verreden. Een noviteit in Schijndel maar ook voor de gemeente Meierijstad.

Op deze Hemelvaartsdag vindt vanaf 11.00 uur dan op dezelfde locatie ook de Jeugdronde van WV Schijndel in 7 categorieën plaats. Om 15.00 uur is het de beurt aan de mannelijke recreatieve en sportieve fietsers die geen KNWU-licentie hebben. Dus al mét de ambiance en faciliteiten van een echte wielerwedstrijd.

Op een beveiligde ronde op industrieterrein Duin-2 met een lengte van 2,2 kilometer zullen onderlinge krachtsverhoudingen gemeten kunnen worden. Start en Finish bevindt zich op de Madame Curieweg 17 voor het bedrijfspand van JOZON Spa & Wellness waar tevens de permanence is.

Afhankelijk van het aantal aanmeldingen zal er in 1 of meerdere leeftijdscategorieën gestart worden in afstanden van ongeveer 40-50 kilometer. Deelnemers uit Meierijstad dingen mee naar de titel(s) ’Kampioen van Meierijstad’, maar er zal voor elke categorie een open prijzenschema zijn. Ook afhankelijk van het aantal inschrijvingen vrouwen, zal het programma worden aangepast.

Dus voor alle recreatieve en sportieve die wel eens een keertje in een snelheidswedstrijd, is dit een mooie en unieke gelegenheid. Bij een geslaagde organisatie is dit kampioenschap voor volgende jaar voor herhaling vatbaar. Valhelm en deugdelijke fiets verplicht. Inschrijfgeld (ter plaatse te voldoen) bedraagt slechts 3 euro.

Noteer alvast in uw agenda en meld u aan via info@jozon.nl met vermelding van (eventueel club), naam, adres en geboortejaar.

Reacties zijn uitgeschakeld.