Brabant Cycling Volg de wielersport in Brabant via Brabant Cycling Network!
Nieuws

Van Dijk wil op herhaling in GP Leende

photoshoot Team Boels - Dolmans 2014

Wereldkampioene tijdrijden Ellen van Dijk bij de vrouwen is komende woensdag de grote trekpleister tijdens de GP Leende. Van Dijk, die de tijdrit vorig seizoen won, gaat ook dit jaar weer vol voor de zege. Daarbij kan de renster van Boels-Dolmans rekenen op tegenstand van onder andere Chantal Blaak en Vera Koedooder.

Bij de elite/beloften lijken Arno van der Zwet, Brian van Goethem, Tim Kerkhof en Oscar Riesebeek op voorhand de belangrijkste kandidaten voor de zege.

De tijdritten voor vrouwen en elite tellen ook mee voor het Baby-Dump Kempenklassement.
Ook bij de junioren, nieuwelingen, junior-vrouwen en nieuweling-meisjes staan diverse nationale toppers aan het vertrek. Kanshebbers bij de junioren zijn onder andere Peter Lenderink, Pascal Eenkhoorn, Bram Welten, Jim Lindenburg en Jan Maas. Bij de nieuwelingen gaan onder andere Willem Bok en Ramon van Bokhoven de strijd tegen de klok aan. Yara Kastelijn en Anouk Rijff zijn enkele van de kanshebsters bij de junior-vrouwen, terwijl Karlijn Swinkels en Maaike Boogaard bekende namen aan het vertrek zijn bij de nieuweling-meisjes.

De renners en rensters uit het District Zuidoost Nederland strijden tevens voor de districtstitels tijdrijden. Verder telt de wedstrijd ook mee voor de landelijke tijdritcompetitie van de KNWU.

Organisator Ruud Kooijmans is tevreden met de belangstelling voor de tijdrit. “We hebben de sponsoring gelukkig rond en merken dat het bedrijfsleven geïnteresseerd zijn in het evenement”, vertelt Kooijmans, die ook werkt aan de uitstraling van het evenement. “Ook de teambussen van Rabo-Liv en Boels-Dolmans zijn bijvoorbeeld aanwezig bij de tijdrit. Daarnaast is de wedstrijd voor de Nederlandse bondscoaches een van de selectiecriteria voor de aankomende Europese en wereldkampioenschappen.”

Daarnaast noemt hij de GP Leende een mooie gelegenheid voor jonge renners om kennis te maken met het tijdrijden. “Tot dusver is tijdrijden best een ondergeschoven kindje in Nederland, terwijl het een hele belangrijke discipline is. In elke grote etappewedstrijd zit wel een tijdrit. Vaak worden daarin ook de grootste tijdsverschillen geboekt. Daarom is het belangrijk om al op jeugdige leeftijd ervaring op te doen in het tijdrijden. En het is ook niet erg om een keer je neus te stoten. Om die reden laten we in de GP Leende ook alle categorieën van start gaan. Voor veel renners is dit een mooie gelegenheid om kennis te maken met het tijdrijden.”

Het programma in Leende ziet er als volgt uit:
* Nieuwelingen-Meisjes 8 km, beoogde starttijd 14:30 uur
* Nieuwelingen 10,3 km, beoogde starttijd 15:00 uur
* Junior-Vrouwen 10,3 km, beoogde starttijd 15:30 uur
* Junioren 12,1 km, beoogde starttijd 16:00 uur
* Elite-Vrouwen/Belofte-Vrouwen/Amateur-Vrouwen 24,2 km, beoogde starttijd 16:30 uur
* Elite-Mannen / Beloften 36,3 km, beoogde starttijd 18:00 uur

De genoemde starttijden kunnen afhankelijk van het aantal deelnemers afwijken en zijn dus indicatieve starttijden. De deelnemers worden van tevoren nog geïnformeerd over de definitieve starttijden.

Reacties zijn uitgeschakeld.