Brabant Cycling Volg de wielersport in Brabant via Brabant Cycling Network!
Nieuws

Brennauer verrast Van Dijk; Van der Zwet klasse apart in GP Leende (+ alle uitslagen!)

IMG_3533

Arno van der Zwet in actie. (foto Theo van Sambeek)

Lisa Brennauer en Arno van der Zwet hebben vanavond de GP Leende gewonnen. De vrouwelijke helft van het fietsende liefdespaar klopte verrassend wereldkampioene Ellen van Dijk en de mannelijke wederhelft was een klasse apart bij de elite en beloften mannen.

“Een grote verrassing”, meldde de Duitse winnares Lisa Brennauer na afloop. “Zeker als de wereldkampioene aan de start staat. Vooraf hoopte ik op het podium, maar het voelde goed en mijn gemiddelde snelheid was hoog. Dat ik Ellen klop verbaast me wel. Zij kan natuurlijk niet een heel jaar op topniveau rijden, dus ik weet niet precies hoe ik deze prestatie in moet schatten, maar dat ik zelf in vorm ben is duidelijk.”

Ellen van Dijk was na de 24,2 kilometer lange tijdrit duidelijk in haar commentaar. “Het is niet leuk om als wereldkampioene tweede te worden. Je wilt altijd winnen, maar een tijdrit is hartstikke eerlijk. Voor mijn gevoel reed ik niet slecht, maar Lisa was gewoon beter. Er is dus werk aan de winkel voor mij. Het houdt me wel scherp.”

IMG_3137

Het podium bij de vrouwen. (foto Theo van Sambeek)

Bij de mannen was er na 36,3 kilometer dus een overduidelijke overwinning voor Arno van der Zwet. De Koga-renner kon meteen na afloop bijna niet geloven dat het verschil met de nummer twee Stephen van den Berg ruim twee en een halve minuut bedroeg. “Zo, daar schrik ik wel een beetje van. Vorige week reed ik in ons district Noord-Holland voor het eerst weer een tijdrit en eindigde ik op 17 seconden van Peter Koning en was ik helemaal naar de klote. Die ervaring heb ik meegenomen naar vandaag. Heb beter ingedeeld en kwam meteen in het goede ritme. Dat Lisa ook nog wint zorgt wel voor een feestje thuis. We zijn superblij allebei.”

Naast de grote jongens en meiden werden er in Leende ook nog tijdritten verreden bij de junioren en nieuwelingen. Tevens werd er gestreden voor de districtstitels in Brabant-Zuidoost. Bij de elite mannen ging die titel naar Teun van Poppel uit Hilvarenbeek, die als veertiende algemeen eindigde. Beste belofte was Maarten Hendrickx van TWC het Snelle Wiel, die zich als elfde algemeen klasseerde.
Bij de dames ging de districtstitel Brabant-Zuidoost naar Evy Kuijpers, die Maud Kaptheijns drie seconden voor wist te blijven.
De overwinning bij de junioren ging naar Pascal Eenkhoorn van Team Enerthem/BKCP, die Jan Maas en Sieben Wouters van Willebrord Wil Vooruit voorbleef. Nick van Helvoirt (WV Uden) mocht zich met een vijfde plaats districtskampioen Brabant-Zuidoost noemen.
Bij de junior-vrouwen was Aafke Soet van WV Olympia de snelste, voor Jeanne Korevaar en Chanelle Stougje. Yara Kastelijn van RTC Buitenlust mocht zich in deze categorie districtskampioene noemen van Brabant-Zuidoost.
Willem Bok (WV Schijndel) toonde zich de beste nieuweling en werd tevens districtskampioen. Maaike Boogaard (Hoornse Ren en Toerclub) reed de snelste tijd bij de nieuwelingen-meisjes. Karlijn Swinkels (WV Uden) ging uiteindelijk met de titel van het district aan de haal.

Klik op bijgaande pdf’s voor de complete uitslagen:

GrPrLeende14_Elite-MannenBeloften_Result

GrPrLeende14_DK_Zuid-Oost_Elite-Mannen_Result

GrPrLeende14_DK_Zuid-Oost_Beloften_Result

GrPrLeende14_Elite-Vrouwen_Result

GrPrLeende14_DK_Zuid-Oost_Elite-Vrouwen_Result

GrPrLeende14_Junioren_Result

GrPrLeende14_DK_Zuid-Oost_Junioren_Result

GrPrLeende14_Junior-Vrouwen_Result

GrPrLeende14_DK_Zuid-Oost_Junior-Vrouwen_Result

GrPrLeende14_Nieuwelingen_Result

GrPrLeende14_Nieuwelingen_Result

GrPrLeende14_Nieuweling-Meisjes_Result

GrPrLeende14_Nieuweling-Meisjes_Result

 

Reacties zijn uitgeschakeld.