Brabant Cycling Volg de wielersport in Brabant via Brabant Cycling Network!
Nieuws

Reusels bedrijf helpt Hayman bij elleboogbreuk

15055_27-02-2016_1746

De Australiër Matthew Hayman, kopman van Orica Greenedge, kan dankzij lasertherapie van het Nederlandse bedrijf Fractury uit Reusel toch in Parijs Roubaix starten.

Hayman brak in de Omloop het Nieuwsblad zijn elleboog. Normaal gezien zou dat een streep door zijn voorjaar betekenen. Vooral ook omdat 10 dagen na zijn val er nog steeds geen genezing te zien was in de breuk.

De routinier is toen met de nieuwe behandeling gestart van Fractury uit Reusel, die met laser en magnetische velden botbreuken versneld doen genezen. Met succes, want 4 weken na zijn breuk zat hij alweer op de wegfiets voor training.

Afgelopen weekend, 5 weken na zijn breuk, in Spanje al 2 koersen. Dit ging zo goed dat besloten is dat hij nu toch in Parijs Roubaix aan de start kan staan. Normaal gezien een onmogelijke opgave, omdat een elleboogbreuk minimaal acht weken herstel vergt.

Kijk voor meer informatie op www.fractury.com

Reacties zijn uitgeschakeld.